FAQ

Wat is debiteurenrisico?

Het debiteurenrisico is het risico dat een debiteur, of juridisch schuldenaar, niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen. Of makkelijk gezegd: Het risico dat een klant zijn facturen niet kan of wil betalen.

Na het leveren van producten of diensten aan een afnemer wil je daar natuurlijk voor betaald krijgen. Blijft een factuur openstaan? Dan neemt het debiteurenrisico toe en kan dat vervelende gevolgen hebben. Het uitblijven van betalingen kan de groei van je bedrijf in de weg zitten. Met een hoog debiteuren risico loop je de kans zelf jouw facturen niet meer goed te kunnen afhandelen.

Om je inkomstenstromen zo goed mogelijk te managen wil je als ondernemer of organisatie dat risico zoveel mogelijk beperken.

Debiteurenrisico verkleinen met Trade4Sure

Trade4Sure kan het debiteurenrisico van jouw als ondernemer of organisatie wegnemen. Door middel van een credit check [link] toetsen we de kredietwaardigheid van jouw afnemers en brengen we het debiteurenrisico van een overeenkomst in kaart.

Wanneer je de kredietwaardigheid van je afnemers toetst heb je al een belangrijke stap genomen in een goed debiteurenbeleid. Nog steeds onzeker over het debiteurenrisico? Met Trade4Sure kan je individuele transacties ook verzekeren.

FAQ

Gerelateerde vragen

U zoekt in onze database de gegevens van de klant op. Vervolgens toetst u de kredietwaardigheid om daarna inzicht te krijgen in.

Zie volledige lijst van FAQ’s
3-in-1 oplossing voor debiteurenbeheer op transactieniveau!

Maak kennis met Trade4Sure via een van onze abonnementen

Kies nu voor een abonnement van Trade4Sure. Dé 3-in-1 oplossing voor debiteurenbeheer op transactieniveau!

Aanmelden